Mantar Mevsimi Basladı

Sonbaharın gelmesiyle yaylalarda mantarlar çıkmaya
başladı.Hemşehrilerimiz yaylalara ve orman içlerine giderek mantar
topluyor. Encok rağbet gören mantarlar arasında, melki ,dedebörük,
çinçila yer alıyor. Kelesli hemşehrimiz Nuri Yıldırım da mantar
toplıyan hemşehrilerimiz arasında yer alıyor. Kendisi mantar toplama
sırasında cektiği resimleri sitemizle paylaştı. Resimlere ulaşmak için
aşağıdaki linki tıklayınız :
http://picasaweb.google.com/gelemic2/Mantar#

Şehit Samet Saraç Futbol Turnuvası yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Bursa Bölge Müdürlüğünce dağ yöresi ilçeleri KELES, HARMANCIK, BÜYÜKORHAN ve ORHANELİ Futbol takımları arasında Şehidimiz Samet SARAÇ adına bir turnuva düzenlendiği öğrenilmiştir.Turnuvanın sonunda birinci gelen KELES GENÇLİK SPOR kulübü kupayı almıştır.Turnuvayla ilgili Keles'li hemşehrimiz Nuri Yıldırım'ın çektiği resimlere aşagıdaki linkten ulaşabilirsiniz :

http://picasaweb.google.com/gelemic2/SehitSametSaracFutbolTurnuvasi#

Köy Odası Açılış Resimleri


Geçtiğimiz Nisan ayında açılışı yapılan Köy Odasında, konuk ağırlanması,toplu sohbetler gibi etkinlikler devam ediyor.Odada,geçen yıl Ekim ayında Hakkarinin Dağlica bölgesinde PKK baskını sonucu şehit düşen hemşehrimiz Samet Saraç'ın da bir resmi bulunuyor.

Açılış resimlerine aşagidaki linkten ulaşabilirsiniz.Resimleri Kelesli hemsehrimiz Nuri Yıldırım gönderdi. Sitemiz adına kendisine teşekkür ediyoruz.
http://picasaweb.google.com/gelemic2/KoyOdasiAcilisi#

Bayramda Oda Sohbeti

Her bayramda olduğu gibi bu yılki Ramazan bayrmında da köyümuüz odalarında şenlik vardı. Keles Kaymakamlığınca köyümüze yaptırılan yeni odada bu bayram da Keles Kaymakamımız Akın AĞCA ve beraberindeki konuklar Halkevi Müdürü Gültekin Atar,Küçük Ağa Mustafa Kaçar ve diger konuklar ağırlandı. Konuklara,odanın şöminesinde (ocaklık) kızartılan kuzu ve mevsim meyveleri ikram edildi.Odamızdaki bu etkinlikle ilgili resimleri köyümüz gençlerinden ENİS YÜRÜTEN çekti. Diğer resimler sitemiz ekinde yer alan asagıdaki linktedir. Tıklayınız :

http://picasaweb.google.com/gelemic2/2008RamazanBayramiOdaEglencesi#


Niyazi Kaya Vefat Etti

Köyümüz halkından Niyazi Kaya'nın vefat ettiği öğrenilmiştir. Merhum Niyazi Kaya, köyümüz imamı Arif Kaya' nın da babası idi.Merhuma rahmetler, geride kalanlarına bassağlığı dileriz.(Haberi Nejat Bahar bildirmistir.)

Köy Odasında Bayramlaşma

2008 Ramazan Bayramında hemşehrilerimiz yeni açılan köy odasında biraraya gelerek bayramın ilk kahvaltısını birlikte yaptılar. Ramazan davulcusu Adem Ekin' in ramazan manilerini dinlediler.

(Resimleri köyümüz gençlerinden Halil Balım gönderdi. Sitemiz adına kendisine teşekkür ediyoruz.)

Bir Ramazan Bayramı da böyle geçti

Köyümüzde Ramazan Bayramı önceki yıllarda olduğu gibi neşe ve sevinç içinde geçti. Bayram vesilesiyle gurbette oturan hemşehrilerimizden bir çoğu köyde oturan yakınlarını ziyaret ettiler. Bayram, (törelerimiz) linkinde anlatıldığı gibi Bayram namazı çıkışında halkımızın birbirleriyle bayramlaşmasıyla başladı. Daha sonra köy odalarında sabah kahvaltısı ve çay ikramıyla devam etti .Resimlerde halkımızın namaz çıkışı birbirleriyle bayramlaşması ve odalardaki misafirlikleri görülmektedir.