Köy İçindeki Yollara Taş Döşendi


Köyümüz içindeki yolların taş döşeme işleri sona erdi.

Son seçimlerde köyümüz Muhtarlığına seçilen İsmail Kahraman daha önceki muhtar zamanında başlanmış olan köy içindeki bütün yollara taş döşenmesine hız vermiş ve imece yoluyla iş kısa zamanda bitirilmiştir. Bundan böyle koyde kimsenin ayağına çamur değmiyecek diyen muhtar Ismail Kahraman, köyün belli başlı noktalarına cöp konteynırları koyacağını,köyün temizlik konusunda çağdaş bir hale geleceğini söyliyerek, artık köyümüz bundan sonra daha temiz olacak demiştir. Bursanın Cumalıkızık köyü benzeri bir köy olacağız diyen muhtar Ismail Kahraman,köyümüz Osmanlı döneminden kalma bir Türk köyüdür.Köyün tarihi dokusunu korumak bakımından Köyümüzdeki eski evleri, samanlıkları koruyacağız diyerek yol yapımında köylünün imece olarak büyük bir özveriyle çalıştığını söylemiş ve hizmeti geçenlere teşekkürlerini ifade etmistir.

Köydeki yol çalışmalarını gösteren resimlere asağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. Resimleri Atıf Coşkun gönderdi.

BUFSAD'ın İlk Sergisi Keles'te Açılıyor


Bursa Fotograf Sanatı Derneği (BUFSAD) ilk sergisini 24 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında Keles' te açıyor.
Konuyla ilgili olarak dernekten yapılan açıklamada "Bufsad Belgesel Atölyemizin 3 yıl sürecek "Bursa Dağ Köyleri" projesinin ilk turu (Keles köyleri) tamamlanmıştır.
1 yıl boyunca Keles'e bağlı 36 köyden onlarca hikaye derlenmiş, 5.600 kare fotoğraf çekilip arşivlenmiştir.Keles Belediye Başkanı sayın Av. Mustafa BEKTAŞ'ın maddi ve manevi desteğiyle çalışmamızın 50 fotoğraftan oluşan ilk sergisi,Keles ilçe meydanına kurulacak Yörük çadırında izlenime açılacak ve 24 Nisan -1 Mayıs tarihleri arasında 8 gün süreyle açık kalacaktır.
Yöredeki çalışmanın yine yöreye özgü otantik bir ortamda sunulacak olmasının bu çalışmayı daha da dikkat çekici kılacağına inandıklarını" belirtmişler ve tüm Keles halkının sergiye davetli oldugunu" bildirilmişlerdir.
Belirtilen tarihlerde hemşehrilerimizin sergiye katılmalarını tavsiye ederiz...BUFSAD'ın daha once sitemizde yer alan fotograflarına ve web sitesine aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.
www.bursabelgesel.org

Yeni Muhtar ve Azalar Seçildi

29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçiminde Köyümüz Muhtarlığına resimde görülen Efe Mehmet'in oğlu İsmail Kahraman seçilmiştir. Aza olarak ise,alt resimde yer alan Mustafa Dinç, Ersin Çapkın, Recep Tosun ve Mehmet Kasap seçilmişlerdir. Sitemiz adına, adı geçenlere görevlerinde başarılar dileriz.

Cevdet Coşkun