Köylümüz Samed Saraç Şehitlik Mertebesinde!

Acimiz sonsuz! Ates yuregimize dustu!
Hakkari'de 12 mehmetcigimizin sehit oldugu PKK saldirisinda Koyumuzden Samet Sarac'in da sehit oldugu ogrenilmistir.Bursa'da oturan Koca Muhtarlar sulalesinden Mustafa-Filiz Sarac'in oglu olan sehidimize Allahtan rahmet,kederli ailesine de bassagligi diliyor,acilarini paylasiyoruz.Olayin gelismesiyle ilgili basindan derledigimiz habere gore olay soyle cereyan etti.
Sehidimiz,HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nin Irak sınırındaki Dağlıca Köyü yakınlarında konuslanan Piyade Taburu'nun güvenliğini sağlamakla vazifeli bölükte gorev yapiyordu.Boluk gece hain PKK nin saldirisina ugradi. Çıkan çatışmada 32 PKK'lı öldürüldü, iclerinde hemsehrimiz Mehmet Sarac'in da bulundugu 12 askerimiz şehit oldu, 16 askerimiz de yaralandı.
Kuzey Irak'tan gece yarısı sınırı geçen teröristler, Yüksekova'nın sınır kesimindeki Yeşiltaş ve Dağlıca köyleri arasında ulaşımı sağlayan karayolunda, Avaşin Çayı üzerindeki Şehri Köprüsü'nü havaya uçurdu. Böylece karayolundan yardım gelmesini engelemeyi hedefleyen teröristler, saat 00.20'de Dağlıca Piyade Taburu'nun güvenliğini sağlayan sınırdaki bölüge ağır silahlarla saldırdı. Ağır silahlar da kullananan kalabalık PKK'lı grubunun uzun namlulu silahlar ve roketatarlarla açtığı ateşe, bölükteki askerler de karşılık verdi. Askerlerle PKK'lı teröristler arasındaki çatışma saatlerce sürdü. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 12 asker şehit oldu, 16 asker de yaralandı.
Bölüğe saldırıda ağır kayıp veren PKK'lı teröristler sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Irak topraklarına kaçarken, helikopterlerin desteğiyle takibe alındı. Yoğun ateş altına alınan teröristler, bölüğe saldırıda çıkan çatışmada ve takip sırasında 32 kayıp verdi.
Teröristlerin kaçtığı sınır kesimindeki bölgeler sürekli ateş altında tutulurken, Mehmetçiğin Irak sınırında karadan ve havadan başlattığı operasyonun halen devam ettigi ogrenildi.
Sehidimizin Bursa'nin Soganli mahallesinde oturan ailesi, ogullari Samet Sarac'in şehit düştüğüne inanmak istemedi.
Jandarma ekipleri, henüz 5 aylık asker olan Er Samet Saraç'ın şehit olduğu haberini ailesine söylemek üzere Soğanlı Mahallesi İnen Sokak üzerinde bulunan evine gitti. Oğullarının şehit olduğuna inanmayan aile, isim benzerliği olmuş olabileceğini söyledi. Aile, daha sonra gözyaşlarına boğuldu. Şehit Samet Saraç'ın arkadaşları ise sokakta, 'Kahrolsun PKK' sloganları attı.
Yarin Bursa Sehitliginde topraga verilecek olan sehidimize bir kez daha rahmetler diliyoruz.
Sehidimizin vefat haberini duydugu anda sitemize yazilmasi icin Amerika'da bulunan editorumuze telefonla ulastiran Kucukaga sayin Mustafa Kacar'a ilgilerinden dolayi tesekkur ediyoruz.

Sehidimizle ilgili Basinda yer alan bir haber :

BURSA - Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki saldırıda Jandarma Komando Er Samet Saraç’ın da şehit olduğu açıklandı. Acı haber televizyon kanallarında da duyurulduktan sonra, Saraç’ın Bursa’da yaşayan ailesi için kahır dolu, umutlu, şaşkın bir bekleyiş başladı. Hakkari’nin Çukurca ilçesinde vatani görevini yaptığı ve 5 aylık asker olduğu öğrenilen Samet Saraç’ın şehit olduğu haberi TV kanallarında yayınlanınca, Osmangazi ilçesine bağlı Soğanlı Mahallesi İnen Sokak’ta oturan ailesinin evi, yakınlarının akınına uğradı.

Bursa Merkez Komutanlığı’ndan gelen askeri yetkililer, sağlık ekibiyle birlikte eve giderek baba Mustafa, anne Fahriye ve Samet’in kardeşi Sunay Saraç’la bir süre görüştü.

Bu arada Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri de, sokağı çevirerek, ailenin yakınları dışındakilere sokağa girişi yasakladılar.

Ancak bu hareketlilik nedeniyle, sokağın başındaki kalabalık kısa sürede çoğaldı.

Askeri yetkililerin, aileyle görüştükten sonra evden ayrıldıkları sırada Samet Saraç’ın arkadaşları olduğu öğrenilen bir grup genç, “Biz de askere gideceğiz”, “Bunlara artık bir ‘dur’ deyin”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” şeklinde slogan atmaya başladılar. Protestocu gençleri sakinleştirip uzaklaştırmak da ailenin yakınlarına düştü.

Geç saatlerde Anadolu Ajansı muhabirinin telefonla görüştüğü tekstil işçisi baba Mustafa Saraç, “saldırıyı öğrendiğinde o bölgede vatani görevini yerine getiren her Mehmetçiğin babası gibi içinden bir şeylerin koptuğunu hissettiğini” anlattı.

“Şehitler arasında oğlunun da adını televizyondan duyduklarını, bunun üzerine büyük bir merakla askeri yetkilileri aradıklarını” söyleyen Saraç, askeri yetkililerin eve gelerek, “henüz olayın netlik kazanmadığını bildirdiklerini” söyledi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Başta Samet kardeşimiz olmak üzere tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet yakınlarına ve Yüce Türk milletine başsağlığı dileriz..

Üniversiteli Dağlılar

Adsız dedi ki...

Hemşehrimiz , köylümüz ve akrabamız Türk yiğidi Samet Saraç a Allahtan rahmet acılı ailesi ve tüm Türk halkı na baş sağlığı dilerim.
ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ
İSMAİL BAYRAM